Jitske van Oosterom

'We write to taste life twice' Anaïs Nin

Toen ik tien jaar was, kreeg ik een dagboek van mijn moeder. Voorop stond een vrouw die huilde, haar tranen waren voelbaar in het reliëf van het karton. Het werd mijn schrift van geheimen en bekentenissen. Ik nam het mee naar de duinen of de dijk. 

Als ik schreef, voelde ik alles in mezelf. Een grotere wereld. 

Mijn ‘bezielde bommetjes’ zijn een directe poging om mezelf en de magie van het leven te vieren. 

Ze zijn de taal van mijn ziel. Ik voel troost en koestering na het lezen van wat ik schreef, omdat het me ruimer in mijn vel maakt. 

 

Yellow Brand

Wat ik zo mooi vind aan het werken met andere Innernemers, is dat in contact een vrije ruimte opent, waarin we verder komen in de vezels van het verhaal. Juist in het ondernemerschap word je soms in een rol gedrukt, een zakelijke rol die bij ondernemers die werken vanuit bezieling, remmend werkt. Denkend vanuit overvloed, ontstond het traject ‘Yellow Brand’, waarin de fasen je leiden naar een kwaliteits-Brand dat eindeloos indruk maakt.

Een basis waarmee je zowel met jezelf als met je ideale klant bezield gaat communiceren. En die basis is dichtbij. Je hoeft er alleen maar voor naar binnen te kijken. 

 

Het gaat om jou

Dat naar binnen kijken staat haaks op een naar buiten gerichte maatschappij. Het is kwetsbaar, het is persoonlijk. En juist daarin ligt onze kracht. Als ik ga schrijven, dan doe ik dat om dat professionele, kloppende hart bij de lurven te grijpen. Ik gebruik vaak jouw woorden, jouw manier van praten. Zo wil de ander ook graag dat je praat, zoals je bent. Daarmee wek je vertrouwen en wek je empathie. 

Het zien van levendige elementen, het verbinden tot een rond verhaal, simpel en stralend. 

Met mijn achtergrond in marketingcommunicatie en psychotherapie, kan ik mezelf helemaal geven in mijn werk.